Högstadietiden

Jag minns högstadietiden väldigt väl, det var väl lite i den fasen man lade mycket av grunden för riktningen som livet skulle ta sedan. Jag hade ett riktigt bra kompisgäng och vågade därför ta ut svängarna rejält när det gällde den personliga frigörelse som alla sunda tonåringar bör genomgå. Jag blev hårdrockare med alla attribut som följde med: svart, långt hår, svarta kläder, slitna jeans, nitar, lektioner i growling och såklart massor av hård musik i öronen så ofta som möjligt. 

Rosa rocker?

Nu har jag en systerson i tonåren och han har tagit efter morbror, ser jag. Nyligen skulle de köpa tröjor till klassen och alla skulle ha likadana. Han sade givetvis att han vägrar ha den på sig om den inte är svart, men tyvärr var han helt ensam i sin ståndpunkt och de beställde... rosa luvtröjor till alla. enligt min mening är babyrosa mer extremt än svart, men det är kanske bara jag? Å andra sidan hade jag faktiskt tyckt att det vore väldigt roligt om han ändå bär den här tröjan någon gång och är en "good sport" så att säga. Babyrosa skulle tillsammans med det korpsvarta håret verkligen framhäva hans gröna ögon! Hahaha!

Det är en kul tid, om man har det bra. Jag tror att min systerson har det ungefär lika bra som jag. Man har så mycket spännande framför sig, sina första gången av många fantastiska saker... Sedan vet jag såklart att det finns många som lider sig genom tonåren också, syrran min gjorde det till exempel. Men det blev ändå bra till slut!

5 Mar 2019