På två hjul mot framtiden

Det kan knappast ha undgått någon att vi har en klimatdebatt i Sverige, eller rättare sagt i världen. Allt fler börjar få upp ögonen för att vårt sätt att leva skadar vår planet och det tycker jag verkligen är positivt. 

Nu förstår jag ju samtidigt att det kan vara svårt att bryta ett mönster snabbt men ska vi få rätsida på vår miljö och vårt framtida klimat så måste vi nog göra rätt stora förändringar. En enkel, men effektiv, förändring är att börja cykla istället för att ta bilen. Crescent elcyklar är då ett utmärkt alternativ som kommer att ge ett betydligt mindre klimatavtryck än en bil. 

Hur mycket använder du din bil - egentligen?

Hela familjen kan cykla och det spelar ingen roll om det är en BMX, mountainbike eller en Crescent Elora med batteri. Det viktiga är att vi byter ut så många bilfärder vi kan. Om du tänker efter, hur mycket använder du egentligen din bil? 

Kör till och från skola/förskola, till och från jobb och när du ska handla. Det är bekvämt men alla dessa bilturer kan faktiskt bytas ut mot antingen cykel, buss eller samåkning med andra. För att vi ska kunna lämna över en jord till vår barn som inte är förgiftad så är det nog lite så vi måste tänka. Byt ut bilen när du kan, och samköp en bil med släktingar så kan ni samsas om den för att utföra de där sakerna som man måste ha bil till. 

28 Jan 2022